Netscape-logo (ny)

Annonse


Netscape 6 i ny testutgave

Netscape-logo (ny)Selskapet opplyste i sin pressemelding at dette skal være en hurtig, effektiv og smart nettleser, og at den skal tilby brukerne en rekke nye funksjoner. På tirsdag la de ut den nye nettleseren som bygger videre på den testutgaven som ble sluppet i april.

Bygget motor fra grunnen

Denne versjonen har selskapet bygget sin motor om fra grunnen med hjelp fra Mozilla, et prosjekt som er ment å skape en åpen kildekode oppgradering av Netscape Communicator 4.X nettleser og e-post klienter. Netscape tar mindre plass og skal altså være hurtigere enn sine forgjengere.

Foreløpig går den meget sakte

Men blant dem som har testet nettleseren er det få som mener den er hurtig. – Det virket som om nettleseren går saktere jo mer man bruker den, skriver Cnet.com i sin anmeldelse av nettleseren.

Leserkommentarene på Betanews har heller ikke vært særlig oppløftende. »Med raskt menes det at den tar lenger tid å laste ned enn Windows», skriver en av leserne. En annen leser uttaler at den overhodet ikke fungerer.

Annonse


Nå er det ikke uvanlig at en forhåndsversjon går sakte i en testutgave, da den fremdeles befinner seg på alfastadietSannsynligvis dreier dette seg om en minnelekkasje, som helt sikkert vil være rettet til nettleseren lanseres.

Endrer utseende med XML i bunn

Noe av det som er nytt i denne betaversjonen i forhold til den forrige er muligheten til å legg på et slags skall på nettleseren, slik at man kan endre dens utseende. Den innebygde teknikken er XUL.basert og bygget på XML. XUL gjør det mulig for web-utviklere å bygge brukergrensesnittet en gang fir alle, uten å tilpasse det til de ulike plattformene.

Egen oppbevaringsplass for passord

Nettleseren har også nye funksjoner for innlogging. Med programmet kommer en egen oppbevaringsplass for passord til ulike nettsteder og e-postkontoer. Alle passordene er krytpert bak et sentralt passord.

Integrerer Web Mail

Den siste store nyheten er at et Netscape 6 integrerer Netscape Web Mail i nettleseren.Betaversjonen gir også muligheten til å akseptere cookies eller om du avstår fra dette. Filstørrelsen er 257 K.

I lengre tid har Netscape tapt stadig mer terreng i forhold til Microsofts Internet Explorer. Hvis de etter hvert får skikk på versjon 6.0 og får den opp å gå, finnes det store muligheter for å ta igjen forspranget.

Er Opera forbildet?

Desingmessig har Netscape beveget seg stadig lenger vekk fra Explorer, men versjon 6 ligner mistenkelig mye på den norske nettleseren Opera sin siste versjon.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse