Ericsson R380 (åpen)

Annonse


Lanseringsproblem for Ericsson

Ericsson R380 (åpen)Symbian skulle etter planen levere programvaren Epoc 6.0 til sine kunder allerede i løpet av andre kvartal i år, men dette har nå blitt forskjøvet.

Symbian er et utviklingssamarbeide mellom Psion, Ericsson, Nokia, Motorola og Matsushita, for å skape et felles operativsystem tilpasset mobilt Internett og håndholdte dingser.

R380 fullt integrert med Epoc

Ericssons nye prestisjemodell R380 skal etter planen ut til butikkene i slutten av august. R380 er den første mobiltelefonen som er fullstendig integrert med Epoc-systemet. Den skal leveres med den første versjonen, 5.0, som ble lansert i juni 1999, skriver svenske Dagens Industri.

Siden den første versjonen kom ut har Symbian jobbet med neste versjon; Epoc 6.0. Epoc 6.0 skal være det første operativsystemet som fullt ut integrerer trådløs tale- og dataoverføring. For Symbian kan det være risikofylt å slippe 6.0 før de er helt sikre på at det fungerer, da dette skal ligge til grunn for flere av utviklernes nye modeller.

Annonse


Må utføre ytterligere tester

Forsinkelsen skyldes at Symbian har sett seg nødt til å gjøre ytterligere tester, for å sikre seg at programvaren fungerer sammen med utviklernes telefoner.

– Det innebærer at utviklerne ikke kan slippe noen modeller med Epoc 6.0 før første kvartal neste år, sier markedssjef Paul Cockerton i Symbian.

Ericsson Mobil ønsker ikke å kommentere på hvilken måte denne forsinkelsen påvirker dem. Det er i så fall ikke første gang Ericsson blir rammet av forsinkelser.