Annonse


Flau Microsoft-tabbe

Denne helgen annonserte Microsoft og Barnesandnoble.com at de skulle utvikle og lansere en elektronisk bokbutikk basert på Microsofts programvare for lesing av e-bøker.

Nå viser deg seg at den versjonen av eBook Reader som har følgt med et stort antall Pocket PC-er faktisk ikke er i stand til å lese mange av de elektroniske bøkene, skriver ZDNet News. Litt pinlig, siden det er PDA-brukere som først og fremst blir sett på som potensielle kunder når Microsoft/Barnesandnoble går på lufta.

Takler ikke kopibeskyttelse

e-bøkene som skal selges skal kunne kopibeskyttes på tre forskjellige niver: første nivå forhindrer at innholdet kan forandres av brukeren, andre nivå merker en bok med eierens navn, og det tredje nivået sørger for at eieren kan lese boken mens alle andre blir nektet adgang.

Annonse


Problemet er at eBook Reader versjon 1.0, som ifølge Microsoft ikke har blitt forandret siden prototypen sto ferdig i Januar, ikke har støtte for det tredje sikkerhetsnivået. Det betyr blant annet at romaner, som skal ta i bruk den mest avanserte kopibeskyttelsen, blir uleselige.

Vanskelig å rette på

Microsoft er klar over hvor viktig Pocket PC er for satsingen på elektroniske bøker, men vet ikke når en oppdatert versjon av programvaren vil bli tilgjengelig for de håndholdte terminalene.

– Vi innser at Pocket PC er et av de første stedene hvor folk vil bruke leseren, og vi jobbe veldig hardt med å rette opp på situasjonen, sier Microsofts produktsjef Jeff Alger til ZDNet News.

Oppgraderingsprosessen kompliseres ytterligere ved at programvaren til leseren ligger på ROM.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse