Annonse


Amerikanerne skravler mest

Mobiltelefoner er mer utbredt i Europa enn i USA, men det er amerikanerne som er flinkest til å bruke telefonene sine.

Ringer mer, men færre har mobil

FCC har beregnet at mens en gjennomsnitts europeer bruker 145 minutter i måneden på mobilen, snakker den amerikanske mobilbrukeren i 221 minutter, altså mer enn en time lengre.

Nå er det riktignok store regionale forskjeller i Eruopa. FCC sier Svenskene ligger på 204 minutter i måneden, engelskmenn på 186, mens tyskere er nede på 123 minutter, skriver Reuters.

Annonse
Færre enn en av tre amerikanere har faktisk mobiltelefon, mens mobiltettheten er langt større i Europa. Og Skandinavia ligger på toppen: I Finland har for eksempel to av tre mobil, hevder rapporten

Prismodell kan ha skylden

Årsaken til at amerikanerne er flittigere til å bruke mobilen kan ha sammenheng med at telefonene i USA stort sett er billigere, og at brukskostnaden også ligger langt under det vi er vant til i Europa.

En samtale i USA koster som regel mellom en og to kroner i minuttet, uansett hvilken delstat du ringer fra og til, og vi vet jo godt at det samme ikke kan sies om ringeprisen mellom forskjellig land i Europa.

Mobilselskaper i USA har også begynt å innføre fast månedlig avgift for ubegrenset ringetid. Et selskap i Tennesse tilbyr for eksempel fri ringetid for under 280 kroner i måneden.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse