Foto: Jørgen Berner Ross

Annonse


Advarer mot fire UMTS-nett

Foto: Jørgen Berner Ross– Det blir tøft å få dette til. Det store spørsmålet er om UMTS vil ta av. Bare apparatene vil i begynnelsen koste mellom 15.000 og 25.000 kroner, og minuttprisene vil bli langt høyere enn de er i dag, sier Jon Strand i Strand Consult til Dagens Næringsliv.

En rekke teleselskaper er i sluttinnspurten med sine søknader om neste generasjons mobilsystem, UMTS.

Kostnaden kan bli fem milliarder

De nye aktørene som får lisens må bygge opp en kundemasse nesten helt fra bunnen, og man regner med at selve prisen for mobilnettet kan bli fem milliarder kroner.

I dag er det to selskaper som har mobilnett i Norge; Telenor og NetCom, og man regner med at det er disse selskapene som har størst sjanse til å klare seg. Det kan bli atskillig tøffere for Enitel, Tele2 og Tele1 Europe.

Annonse
Sense vil leie ikke eie

– Utbyggingen av fire UMTS-nett kan ikke bli lønnsomt. Det er i hvert fall et nett for mye, med en pris på fire milliarder kroner, sier adm. direktør Nadir Nalbant i Sense, til DN.

Han vil ikke at Sense skal bygge et eget mobilnett, men vil leie tilgang hos netteiere.

Også adm . direktør Asgeir Myhre i Teleplan, tror det blir for dyrt å bygge mobilnett i Norge og vi vil se en konsolidering. Men Myhre tror at mange av de store internasjonale mobilaktørene som TeleDanmark og Vodafone, vil være interessert i gå inn på mobilsiden i Sverige og Norge.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse