Annonse


Nokia 6210 blir forsinket

Nokias nye toppmodell 6210, med blant annet raskere wap og HSCSD, skulle komme i tredje kvartal i år. Det skulle også den mer robuste industrimodellen 6250. Etter at selskapet annonserte en forsinkelse på leveringen av disse telefonene, har aksjekursen falt stødig den siste uken, ifølge Finansavisen.

Mer tid enn beregnet

– Utviklingen av programvaren til de nye modellene har rett og slett tatt lenger tid enn vi regnet med. Det er jo kompliserte telefoner, sier Thomas Jönsson, Nokias skandinaviske informasjonssjef.

Men selv om modellene altså blir forsinket, hevder Nokia likevel at de skal klare lansering mot slutten av tredje kvartal, i løpet av September.

Annonse


– Joda, telefonen kommer først i september. Dermed vil ikke de store volumene komme før ut i neste periode, hvilket igjen betyr at modellen ikke vil generere inntekter før i fjerde kvartal, sier Jönsson til Finansavisen.

Avdramatiserer

Jönsson avviser at dette er noen krise for Nokia, og hevder at markedets reaksjon har vært som forventet, og ser optimistisk på fremtiden.

– Vi har tross alt mange andre nye modeller på trappene, blant annet i USA der modellene er annerledes og ikke like profilert her i Skandinavia og Europa. Dessuten har vi ikke forandret prognosene for hele året, det er bare det tredje kvartalet som vil gå litt tregere enn forventet, sier han.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse