MP3-musikk

Annonse


Det norske svar på Napster

MP3-musikk

– Problemet med Gnutella er at nettverket er ganske vanskelig og tidkrevende å søke i, og at tilbudet du kan se på din egen PC er ganske begrenset, skriver Aftenposten.

Oppdaterer kontinuerlig

I følge Haugnes løser han dette problemet ved å lage en katalog som kontinuerlig oppdaterer filene som finnes på hele Gnutella-nettverket. Vaskiningen av data skjer hver annen time.

I likhet med Gnutella kobler du deg ikke opp mot en server, men alle maskinene som er pålogget kobles sammen, og deretter kan hele nettverket av maskiner bytte filer innbyrdes.

Annonse


For å få tilgang til filene trenger du ingen kunnskaper. Filene dukker opp og forsvinner etter som brukerne logger seg på og av Internett. Napster på sin side benytter seg av et sentralisert serversystem.

I går ettermiddag lå det rundt 40.000 datafiler i katalogen til Sharetraxx, noe som må regner som svært få sammenlignet med Napster. Men i forrige uke, da det så ut til at Napster ville bli stengt, var tallet oppe i 150.000. Likevel er dette for barnemat å regne.

Juridisk gråsone

I tillegg til å søke i musikkfiler, gjør Shartraxx det mulig å finne frem til programvare og bilder. Sharetraxx befinner seg helt klart i en juridisk gråsone, og Haugnes har allerede vært i kontakt med en advokat som har fastslått at Sharetraxx ikke er ulovlig.

Tjenesten gjør det enklere å finne frem til enkelte filformater noe som ikke er ulovlig i seg selv.

Haugnes står også bak søketjenesten Snapp, som er rettet mot det norske forbrukermarkedet. Snapp finner rubrikkannonser på andre nettsteder.

Annonse