Hotmail

Annonse


MS flytter Hotmail til Win2000

HotmailDen høyt trafikkerte e-posttjenesten Hotmail har siden oppstarten benyttet seg av FreeBSD Apache plattformen. Helt siden Microsoft kjøpte opp Hotmail i 1997, har de gjentatte ganger uttalt at de skall flytte tjenesten over til Windows NT, deretter Windows 2000.08.03

Et spørsmål om stolthet

For Microsoft har det vært et spørsmål om stolthet. De hadde behov for å bevise at NT var like skalerbart og robust som Unix, og at det kunne kjøre en stor og kompleks e-postinfrastruktur.

Nå har programvaregiganten endelig satt i gang migreringen av e-postsystemet. I følge Netcraft blir nå 5 til 10 prosent av Hotmail forespørslene nå kjørt av Windows 2000. Resten går fremdeles over FreeBSD-Apache.

– Infrastrukturen på Hotmail-sidene er enorm, og selv hvis alt skulle gå smertefritt, vil det ta flere uker å fullføre migreringen, sier en Netcraft-forsker, til ZDNet.

Annonse


Fullføres i løpet av høsten

Men mange spør seg om flyttingen virke ødeleggende på brukernes kontoer. Offisielt bekrefter Microsoft at overføringen av er underveis, og vil bli fullført i løpet av høsten. Men de vil ikke svare på andre Hotmail-relaterte spørsmål.

E-posttjenesten har vært plaget av en rekke problemer, som svake sikkerhetsrutiner, tapte adressebøker og e-post. Brukerne har også mistet tilgang til kontoene sine nåe Microsoft har utført rutineoppgraderinger.

Annonse