Annonse


Tamagotchi-galskap også på wap?

Når Tamagotchi-galskapen var på sitt verste, i 1997, var det en trussel for arbeidslivet i Japan. Høyesterettsdommere tok meg seg sin Tamagotchi i rettsalen, og kontorene ble utstyrt med “krybber”, hvor forretningsmennene kunne legge fra seg Tamagotchiene mens de arbeidet.

Som om ikke mobiltelefoner var påtrengende nok til å begynne med, så kan du nå altså få et virtuelt kjæledyr på telefonen, som konstant krever din oppmerksomhet.

Oliver Amrein i Skol Inc. er hjernen bak Wap-a-gotchi. Skol driver egentlig med spesialeffekter for video, men Amrein lærte seg litt om wap mens han jobbet på et prosjekt for Ericsson, og brukte sin nyervervede kunnskap til å lage Wap-a-gotchi. Resultatet finner du på wap.skol.ch/wapago.wml.

Annonse


Nye muligheter

Når wapsiden ble lansert i februar, kunne du bare mate din Wap-a-gotchi, men siden da har Olivier og vennene hans lagt til nye funksjoner på løpende bånd.

Jeg matet min Wap-a-gotchi, “Rudeboy”, med pizza, og tok ham med for å se Spice World-filmen. Det like han godt. Etterpå hadde vi en liten prat og jeg prøvde å gi ham litt whisky, men heldigvis fikk jeg i siste liten en advarsel om at han var for ung.

De opprinnelige Tamagotchiene døde hvis du ikke stelte nok med dem. Olivier syntes dette var en smule morbid, og derfor vil Rudeboy, som forøvrig kommer fra Mars, bare dra hjem hvis han ikke får nok kjærlighet.

Populær

Wapsiden har vært veldig populær, og har hatt 1.2 millioner treff den siste månedene. Dette er en fordobling fra forrige måned.

– Vi var heldige. Vi var en av de første som lanserte wapsider, og fikk derfor gode posisjoner i de forskjellig portalene. Særlig kommer mange av våre treff fra BT Cellnet-abonnenter, hvor vi er godt profilerte, sier Amrein til Wapland.

Amreins neste prosjekt er en Wap-a-gotchi dating-tjeneste, med chat og et virtuelt samfunn hvor andre Wap-a-gotchi-eiere kan sende kjæledyrene sine på stevnemøter. Går alt som det skal, kan det hele resultere i en baby-wap-a-gotchi…

Ikke alene

Olivier Amreins er riktignok ikke den eneste som har hatt gjort alvor av tanken om å lage en wapversjon av Tamagotchi. Iobox, på wap.iobox.com, lanserte for eksempel sin Wap-a-gotchi i februar, og laget til og med en egen Kick-a-gotchi til EM.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse