Annonse


Agresso-aksjen raser

Nyheten om at Agresso havner på nederlandske hender blir ikke nådig mottatt av investorene. Aksjen omsettes til 21,1 kroner per aksje, ned 22 prosent mot sluttkurs før suspensjonen på Oslo Børs fredag.

Styret i Agresso anbefaler budet

Det nederlandske selskapet Unit 4 kjøper Agresso til kurs 25,4 kroner. Budet priser programvareselskapet til 1,423 milliarder kroner. 90 prosent avAgresso-aksjonærene må akseptere budet for at det skal være gyldig. Styret iAgresso anbefaler budet.

Oslo Børs har sendt en rapport til Kredittilsynet etter mistanke omlekkasjer i forkant av fusjonsforhandlingene. Aksjen steg 15 prosent fredagetter en kraftig verdiøkning i løpet av juli.

Brødrene Øystein og Torstein Tvenge har akseptert budet fra nederlandske Unit 4. Foreløpig er det bare Tvenge-brødrene som har gitt forhåndsaksept, men brødrene er de største eierne i Agresso. Dermed kontrollerer nederlenderne 32 prosent av aksjene i Agresso, skriver DN ajour.