Fast Search&Transf (logo)

Annonse


Lycos kjøper Fast-aksjer

Fast Search&Transf (logo)Den amerikanske selskapet benytter seg av retten til å kjøpe aksjer for 131,8 millioner kroner i norske Fast Search & Transfer, til 140 kroner per stykk. Fast-aksjen står for tiden i 400 kroner i gråmarkedet.

Opsjonene ble utstedt i forbindelse med avtalen selskapene inngikk 17 desember i fjor, ifølge en børsmelding. De to selskapene inngikk da et strategisk samarbeid, som innebærer at Lycos blant annet benytter Fast sin søkemotor på sin søketjeneste.

Lycos sitter på 6,9 prosent av aksjene i Fast etter kjøpet, mens Opticom eier 37,2 prosent.

Styreformann Thomas Fussel i Fast sier til DN ajour, at det ville vært hodeløst av Lycos og ikke benytte seg oppkjøpsretten til flere aksjer i selskapet. Han er svært fornøyd med at amerikanerne nå kjøper seg ytterligere inn i selskapet.