Pentium III-brikke

Annonse


Pentium III i økt tempo

Pentium III-brikkeIntel Corporation lanserer en ny Pentium III-prosessor med klokkehastighetpå 1,13 gigahertz, melder nyhetsbyrået Bloomberg.

I begynnelsen vil prosessoren lages i små kvanta, og kun utleveres til utvalgte PC-leverandører. Først om noen måneder vil selskapet ha klart å produsere den for et større marked.

Kun for Slot 1

Prosessoren passer kun for Slot 1-hovedkort, noe som gjør at den i begynnelsen kun kommer med chipssett 820 og 840, med en systembuss på 133 MHz og minneteknikken Rambus. Tredjeparts leverandører som lager andre hovedkort kan ha andre konfigurasjoner.

Både IBM og Dell lanserer stasjonære maskiner med den nye prosessoren.

Intel skaffer seg dermed et nytt forsprang på konkurrenten Advanced Micro Devices (AMD), som har hatt rekorden en kortere periode. AMD introduserte en 850-megahertz-prosessor i februar, og en 1GHz-versjon enmåned senere.