Napster (MP3-program)

Annonse


Napster reddet i siste sekund

Napster (MP3-program)Musikktjenesten Napster fikk godkjent sin søknad om å fortsette virksomheten inntil videre. En amerikansk appelldomstol bestemte at den tidligere kjennelsen skulle settes til side.

I forrige uke jublet deler av musikkindustrien over bestemmelsen om at Napster måtte stenge, men de gledet seg for tidlig.

Usikker fremtid

Men fremtiden til Napster er langt i fra sikret. Selskapet presenterte i forrige uke en teknologi som gjør det mulig å spore opp dem som foretar ulovlige kopier. Innen 18. august må de vise domstolen at de vil gjøre mer for å stoppe kopiering av opphavsrettslig musikk. Motparten RIAA vil så komme med sitt svar 8. september.

Samtidig har Napster hatt flere samtaler med andre aktører, om å endre sin tjeneste, slik at artister skal få betalt for den musikken som kopieres gjennom Napster.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse