Annonse


Fete IT-lønninger ble slanket

Kapital Data har gjennomført en lønnsundersøkelse for toppledere i IT-bransjen. Det ble hentet inn tall fra 500 selskaper, men når det gjelder toppledernes lønninger var det 235 som oppga dette til magasinet, skriver Aftenposten.

En gjennomsnittlig adm. direktør i IT-bransjen tjente i 1999 644.000 kroner i fast lønn, men i denne summen er ikke opsjoner og bonuser medregnet. Bonuser og opsjoner kan medføre at lønnen kan bli flerdoblet.

Frynsegodene er ting som fri bil, telefon, aviser og ulike pensjonsordninger, og i gjennomsnitt har disse frynsegodene en verdi på 105.000 kroner.

Toppinntekten var 2,5 mill

Best betalt er telekom-lederne som tjente i fjor 641.000 kroner i snittlønn. Aller dårligst betalt er forhandlerbransjen med et gjennomsnitt på 672.000 kroner.

Den som tjente aller mest i løpet av fjoråret var Helge Midttun, som da jobbet i Stento. Han hentet da inn en inntekt på 2,5 millioner kroner. Tormod Hermansen tjente »bare» 1,5 millioner kroner som sjef for det største IT-selskapet i Norge, noe som plasserer ham på en niende plass på listen over IT-sjefer.

En menig ansatt prosjektleder tjener 368.000 kroner, ment en systemutvikler i fjor hadde en gjennomsnittslønn på 241.000 kroner.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse