Annonse


250 Linux-servere rammet av DOS-angrep

Et lokalt sikkerhetsselskap i Sør-Korea oppdaget søndag et DOS-angrep, da de gjennomgikk en rutinesjekk. Selskapet klarte å spore opp angrepet, som viste seg å komme fra en Linux-server i Kangwon, skriver The Korean Herald.

I Sør-Korea vakte angrepet stor bestyrelse og engasjerte sikkerhetsfolk helt opp på departementsnivå.

Angrepet med utspring i USA

– For øyeblikket ser det ut som angrepet gikk gjennom en Internet Service Provider( ISP), med amerikansk opprinnelse, som lykkes med å angripe serveren i Kangwon. Denne serveren spredte så hacker-programmet til 250 andre Linux-servere, uttaler en ansatt i departementet for informasjonsplanlegging i Sør-Korea.

Både politiet og sikkerhetsovervåkingen i landet ettersøker nå angrepet, som rammet 200 selskaper, 30 skoler og 20 offentlige kontorer. Hadde ikke angrepet blitt oppdaget i tide, antar man at det ville gjort atskillig verre skade en det berømte DOS-angrepet på Yahoo i februar.

Annonse


Kura5hin også utsatt for DOS-angrep

Det finnes et eget program kalt Scan, som oppdager sårbarheter i Linux. Opplysningene man finner kan deretter brukes til å hacke seg inn i systemet.

Kultsiden kura5hin.org ble også rammet av et DOS-angrep i forrige uke, og var på mandag fremdeles nede.

Annonse