Sonera

Annonse


Sonera byr seg fram

Sonera

De som vil kjøpe Sonera må ut med minst 300 milliarder kroner, antar markedsanalytikerne. Sonera er langt fremme i utviklingen av m-handel (elektronisk handel med mobiltelefoner), men har ikke finansiell ryggrad til å hevde seg i rotteracet i telekom-industrien.

Interessentene inkluderer trolig både Deutsche Telekom, France Telecom/Orange og det nederlandske selskapet KPN. Sonera har betydelig internasjonal virksomhet, samt UMTS-lisenser i Finland, i Spania (sammen med franske Vivendi) og vil trolig by på en lisens i Tyskland, sammen med spanske Telefonica.

Brødrene inviterer

Ifølge Financial Times kommer Soneras bankforbindelser Goldman Sachs og Lehman Brothers til å ta invitere til bud fra interesserte investorer allerede neste uke.

Annonse
Sonera-auksjonen, som kommer kort tid etter at Deutsche Telekom kjøpte amerikanske Voicestream for over 50 milliarder dollar, viser at mobilbransjen stadig eveger seg mot større og større globale konsern.

Høy pris

Soneras nåværende markedsverdi er på ca. 290 milliarder kroner, men selskapet blir trolig solgt for langt mer. Den finske staten eier fortsatt 54,5 prosent av selskapet, men har åpnet for fullstendig privatisering.

Ifølge FT har enkelte interessenter, blant dem britiske Vodafone AirTouch, signalisert at prisen på Sonera er for høy. Sonera varslet tridligere denne uken om at selskapets årsresultat neppe lever opp til forcventningene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse