Annonse


Reduserer strålingen med 90 prosent

Det mener i det minste Ulf Nilsson i svenske Defense Nowave Ab. Selskapet har nemlig utviklet en liten ”hette” som du kan feste på antennen på mobilen, og som angivelig reduserer strålingen med over 90 prosent.

– Vi har foretatt tester i både Tyskland og Sverige, og stråleskjoldet reduserer strålingen med opptil 90 prosent på Nokias telefoner. Med Ericsson har vi oppnådd reduksjon på over 50 prosent, sier Nilsson.

Radiation Phone Shield er laget av metallisert ABS plast, og festes på antennen ved hjelp av en tilpassbar clips-ordning. I tillegg finnes flere utgaver av forskjellige størrelser, som er tilpasset forskjellige typer telefoner og antenner.

Annonse


Har innvirkning på dekningen

Det lille skjoldet reflekterer rett og slett strålene fra antennen bort fra hodet ditt. Siden den reflekterer, og deflekterer, kan dette også ha innvirkning på hvor godt den kan motta signaler fra mobilnettet.

Wapland.no har prøvd Radiation Phone Shield, og selv om vi ikke var i stand til å måle hvorvidt strålingen ble redusert eller ikke, indikerte i hvert fall telefonen at dekningen gikk ned betraktelig. Nowave bekrefter at dette kan skje, men også at det motsatte faktisk kan være tilfelle:

– Noen ganger mister du litt dekning, men andre ganger kan det hende at dekningen blir bedre. Særlig hvis du befinner deg i et område med dårlig dekning, kan stråleskjoldet faktisk hjelpe med å forsterke de eksisterende signalene, hevder Nilsson.

Må ofre litt for sikkerheten

Det er ikke til å komme unna at telefonen blir litt bulkete og mindre elegant når du setter på Radiation Phone Shield. I tillegg kan skjoldet hekte seg opp i ting i lomma eller jakka. Nowave mener at du må leve med slike ting, hvis du vil beskytte deg mot eventuelle hodepiner og andre lumskheter som mobilstråling kanskje medfører.

– Den er kanskje litt klumpete, men man må altså velge om man vil være på den sikre siden når det gjelder å beskytte seg mot stråling, eller om man vil ha en litt lettere og mindre klumpete telefon, sier Nilsson til Wapland.no.

Bestilles på nett

Produktet er å finne på butikkhyllene både i USA, England, og Sverige, og Nowave er på utkikk etter en norsk distributør.

Du kan likevel bestille Radiation Phone Shield på www.no-wave-com, for 6,75 dollar (omlag 60 kroner).

Nowave lager også et telefonskjold som reflekterer stråling fra hele telefonens bakside, som du for eksempel kan feste i beltet når du bruker handsfree. Kanskje litt i meste laget, men på den annen side så kan man jo aldri være forsiktig nok “der nede”…