Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Den usynlige feilen

Opplever du at den nye fine mobiltelefonen din ikke virker som den skal? På de fleste nye modellene er det plast rundt antennen – under den kan det fort skjule seg en brukket antenne.

I de siste årene har antennen på mobiltelefonen gjerne kommet med plast rundt. Dette er for å beskytte antenne og hindre at den knekker unødig.

Problemet er at man oftest ikke ser at antennen faktisk er knekt under all plasten. I stedet opplever du at kontakten blir dårligere under bruk.

– Jeg skifter antenner en gang i måneden, innrømmer dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor Mobil. Amundsen kan fortelle at han er uvanlig klumsete og stadig mister telefonen i bakken.

Selv har dekningsdirektøren opplevd at folk ringer for å klage over dekningen, når det faktisk er antennen som er knekt.

Ikke merkbar forskjell i byen

Men det er ikke lett å si hva utslaget blir nå antenne er knekt. Befinner du deg midt i en større by med dekning på alle kanter, trenger ikke forskjellen bli så merkbar. Men når man beveger seg utenfor bykjernen, er det fort gjort å merke at noe er galt.

– Jeg vet ikke hva utslaget blir når man knekker antennen på mobiltelefonen, men det er ikke tvil om at den blir merkbart dårligere, sier produktsjef Sindre Torp i Ericsson. Han oppfordrer folk til å sjekke telefonen hos mobilforhandleren, dersom de merker at dekningen er blitt dårligere og mistenker at den er knekt.

Ikke skift antenne på egen hånd!

I Telebutikken Klart Svar på Økern anbefaler man ikke at kunden skifter antennen selv.- Det er relativt lett å skifte en antenne, men man bør oppsøke an forhandler. Dersom man skrur delene i telefonen fra hverandre, er nemlig ikke garantien gyldig lenger, er svaret fra Klart Svar.

Prisen varierer for å skifte antenne varierer noe, men du må minst regne med et par hundrelapper og det kan fort komme opp i 400 kroner.