Annonse


Den usynlige feilen

I de siste årene har antennen på mobiltelefonen gjerne kommet med plast rundt. Dette er for å beskytte antenne og hindre at den knekker unødig.

Problemet er at man oftest ikke ser at antennen faktisk er knekt under all plasten. I stedet opplever du at kontakten blir dårligere under bruk.

– Jeg skifter antenner en gang i måneden, innrømmer dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor Mobil. Amundsen kan fortelle at han er uvanlig klumsete og stadig mister telefonen i bakken.

Selv har dekningsdirektøren opplevd at folk ringer for å klage over dekningen, når det faktisk er antennen som er knekt.

Annonse


Ikke merkbar forskjell i byen

Men det er ikke lett å si hva utslaget blir nå antenne er knekt. Befinner du deg midt i en større by med dekning på alle kanter, trenger ikke forskjellen bli så merkbar. Men når man beveger seg utenfor bykjernen, er det fort gjort å merke at noe er galt.

– Jeg vet ikke hva utslaget blir når man knekker antennen på mobiltelefonen, men det er ikke tvil om at den blir merkbart dårligere, sier produktsjef Sindre Torp i Ericsson. Han oppfordrer folk til å sjekke telefonen hos mobilforhandleren, dersom de merker at dekningen er blitt dårligere og mistenker at den er knekt.

Ikke skift antenne på egen hånd!

I Telebutikken Klart Svar på Økern anbefaler man ikke at kunden skifter antennen selv.- Det er relativt lett å skifte en antenne, men man bør oppsøke an forhandler. Dersom man skrur delene i telefonen fra hverandre, er nemlig ikke garantien gyldig lenger, er svaret fra Klart Svar.

Prisen varierer for å skifte antenne varierer noe, men du må minst regne med et par hundrelapper og det kan fort komme opp i 400 kroner.

Annonse