Annonse


– Wapkritikk er tull

– Pressen har til tider hatt for mye negativ omtale om wap. Man skal være kritisk, men konstruktivt kritisk. Mange kritiserer wap uten å ha noe særlig kompetanse på området, sier John Strand.

Og Strand burde vite hva han snakker om. Med sine 18 ansatte er Strand Consult rådgiver til 28 teleoperatører verden over, og til samtlige nordiske operatører som har egne nett.

Raskere enn PC

Wap som teknologi blir ofte kritisert fordi det ikke er like bra som vanlig Internett, fordi skjermen er for liten, tjenestene for dårlig, og at det går altfor tregt. Men Strand har forsvaret klart.

– Når folk klager til meg om at wap er for dårlig, tar jeg opp waptelefonen min og kobler meg opp. Jeg har min startside oppe på mye kortere tid enn det tar å starte opp en vanlig PC, triumferer han.

Annonse


Tjenestene florerer

Og de som hevder det er for lite tjenester på wap, må tenke om igjen.

– Det er i dag flere tjenester på wap enn det er på tekst-TV. Som en syv måneder gammel baby har wap allerede gått gjennom sin andre barberhøvel, og fem kjærester, sier Strand.

– Det finnes en rekke gode bruksområder for wap, og i løpet av kort tid vil vi se en oppblomstring av mange intelligente tjenester. I Danmark har vi allerede kommet langt med bestilling av blomster og take-away på wap, og Carlsberg har til og med en tjeneste ute som guider deg til nærmeste utsalgssted, sier Strand til Wapland.no.

Ikke dårligere enn I-mode

Japanske NTT DoCoMo har hatt stor suksess med sin versjon av mobilt Internett, i-mode, og frister med fargeskjermer og ”alltid-på” oppkobling til nettet. Mange tror i-mode vil danke ut wap også i Europa, men John Strand er definitivt ikke en av dem.

– Det at i-mode skal være så mye bedre enn wap er bare tull. Jeg har prøvd i-mode en lengre periode, og vet godt hvordan det fungerer. Skjermen er mindre enn på for eksempel en Nokia 7110, og hastighetsforskjellen blir straks utjevnet når vi får GPRS, sier Strand.

Den viktige inkubasjonstiden

Som aksjonær i Wapincubators, som blant annet har avlet frem Wapportal.no (samt .dk , .se, .net og snart .fr), har han god grunn til å tale varmt om wap.

Det er viktig for unge selskaper med ideer om wapløsninger å finne seg en dyktig samarbeidspartner som kan hjelpe med å få gjort om ideene til lønnsom forretning, understreker Strand.

– Det er litt som å finne seg en kjæreste, man må se på hvem man vil jobbe med, hvilken kompetanse de har, og hvilke tidligere resultater de har å vise til, sier han.

Flere andre ”inkubasjonsselskaper” har dukket opp den siste tiden, men Strand har, naturlig nok, stor tro på Wapincubators som den dyktigste til å hjelpe wapgründere. Dette ikke minst på grunnlag av det store kontaknettverket Strand Consult har opparbeidet seg verden over.

– Det er mange som jobber som inkubatorer på wap, men det som teller er resultater, sier Strand.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse