airbus a340

Annonse


Flygende e-post neste år

airbus a340

E-postfunksjoner vil være på plass i Airbus A330 og A340, som SAS regner med å sette inn i trafikk neste høst. – Når de nye langdistanseflyene tas i bruk neste høst vil passasjerene kunne ta imot og sende e-post fra flysetene, sier Ulf Thorné i SAS til Finansavisen.

Flyselskapenes satsing på telefoner har vært en fiasko. De er dyre og tungvinte i bruk, og nesten ingen bruker dem. Selv ikke mobilforbudet ombord i flyene, som det foreløpig ikke er lagt fram overbevisende tekniske begrunnelser for, har fått fart i flytelefonene.

Flyselskaper som har bygget videoskjermer inn i flyseteryggene har hatt atskillig mer suksess, med inntekter fra passasjerer som vil se video på en skjerm foran seg heller enn å titte over en rad med bakhoder mot en monitor oppe under bagasjehyllene. Dataspill og nyheter er også blitt populært på langdistanserutene.

Men surfing fra 10.000 fots høyde må man vente på i minst fem-seks år til. SAS regner med at først da er teknologien moden for live Internett over skyene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse