Annonse


Femdobler mobildekningen

– Det er på selve Ekebergsletta behovet for stor kapasitet er størst, fordi det er her størstedelen av arrangementet foregår. Derfor har vi økt kapasiteten i mobilnettet, både ved å bygge ut eksisterende basestasjoner og ved å sette opp midlertidige mobilvogner, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen i en melding fra Telenor Mobil.

Mobilglade tenåringer

For å kunne takle den tunge mobilbruken hos tenåringene som deltar på Norway Cup, er kapasiteten økt i morådet mellom Simensbråten, Ekeberg skole, Ekeberg camping, Ekeberghallen, tivoliområdet og sydover mot Holtet. I tillegg er kapasiteten tilpasset ved de andre store banene Norway Cup skal benytte, melder Telenor.

– Økingen kan sammenlignes med forskjellen på en vanlig vei og en firefelts motorvei, sier Amundsen.

Annonse


Resultater på SMS

I tillegg til at deltakerne i fotballcupen i utgangspunktet tilhører den flittigste aldersgruppen når det gjelder mobiltelefon, forventes det også stor pågang siden Norway Cup tilbyr en resultatservice som sender ut tekstmeldinger med kampresultater.

– Selv om dette er en ganske stor utvidelse av nettet, kan vi ikke garantere at det ikke blir sperr dersom alle forsøker å ringe samtidig. Men med 14 000 samtaler i timen, skulle de fleste fotballglade ungdommer ha mulighet til å ringe hjem, enten for å søke trøst eller for å skryte, sier Amundsen.