Amazon

Annonse


Amazon mister mer tillitt

Amazon
(Ill.: Amazon.com)
Amazon omsatte for drøye 5 milliarder kroner i annet kvartal, men analytikerne hadde ventet seg litt mer. Innenlands salg av bøker, video og CD-er gikk faktisk ned med 4 prosent sammenlignet med første kvartal.Wall Street har mistet mye av troen på Amazon, som har fått aksjekursen redusert til en tredjedel av all-time high fra desember i fjor. Nylig raste aksjen etter at en analytiker spådde at Amazon vil slippe opp for penger om ikke lenge.

Amazon hevder at de har penger nok for minst ett år til, men det styrket ikke tilliten til selskapet at gründer Jeff Bezos’ nestkommanderende Joseph Galli sa opp tirsdag.

Julesalget ser nå ut til å bli avgjørende for Amazons fremtid. Hvis ikke hele vareutvalget viser en raskt stigende salgskurve når amerikaneren har valget mellom køene på sine shopping-malls og bekvem e-handel hos Amazon, vil det spøke for selskapet til Bezos, som i fjor ble valgt til Time’s Man of the Year.

Annonse