Annonse


Ukeblad vil ha UMTS-lisens

Norsk Aller, ukebladkonsernet som gir ut blant annet Se og Hør, Allers, Henne og KK, kaster seg nå inn i konkurransen om de fire UMTS-lisensene som er utlyst.

– Vi snuser på de mulighetene som er i markedet, i form av å være med på en lisens som innholdleverandør, sier adm. direktør Ole Sæther i Norsk Aller, til Dagens Næringsliv.

Allierer seg med ukjente aktører

Det er store kostnader forbundet til utbyggingen av et UMTS-nett, og dette gjør at Norsk Aller må alliere seg med teleaktører. Den tyngste investeringen er å bygge selve nettet, og i tillegg koster lisensene 200 millioner kroner i lisensavgift.

Annonse


Sæther bekrefter til DN at Norsk Aller er innstilt på å bringe både kapital og innhold inn i et konsortium, men vil ikke ut med hvilke teleselskap de samarbeider med.

Det er ikke avklart hvorvidt Norsk Aller faktisk blir å finne blant UMTS-søkerne. Sæther tar det ikke for gitt at de blir med, da kostnadene kan blir for store.

Ukepressen upåvirket av Internett

– Ukepressen har ikke merket så mye til Internett. Det er først og fremst rubrikkannonsemarkedet er blitt truet av Internett så langt. Men vi frykter og forventer at bredbånd vil bli et tidsskille i så måte, sier Sæther.

Norsk Aller henger ganske langt etter på nett. De ulike magasinene i konsernet har lite fungerende nettsider, som bruker unødig lang tid på nedlasting. I første omgang trenger nok konsernet mer hensiktsmessig oppbygging av sine sider, enn raskere overføringskapasitet.