Hopp til navigasjon Hopp til innhold

StarWars blir rollespill

Tirsdag annonserte LucasArts og BioWare at de nå skal utvikle Star Wars i rollespilleform. Rollespillet skal tilpasses PC og neste generasjon konsoler. Selv historien i det kommende spillet starter 4000 år innen Star Wars: Episode I.

Star Wars rollespillet kommer trolig ikke på markedet før om to år. Selve handlingen vil utspille seg i perioden forut for Star Wars-filmene, opplyser selskapene i en pressemelding.

De to selskapene har skapt en fortelling som starter fire tusen år før den første den første filmen. Denne perioden er dominert av en episk kamp mellom Jedi og Sith.

Det finnes allerede flere Star Wars-filmer på markedet utgitt av Lucas Arts, men disse er laget for kun Play Station og utviklet på Sega-plattformen.

BioWare innehar god ekspertise i rollespillgenren, og står bak den kritikerroste Baldur´s Gate. Star Wars-rollespillet vil bli utviklet at BioWare og markedsført og ditribuert av LucasArts.

BioWare er også i gang med andre prosjekter. For tiden utvikler selskapet Baldur´s Gate II; Shadows of Amn og Neverwinther Nights. >p>Det er kjent om BioWare vil holde seg til de tradisjonelle reglene tilhørende Dungans&Dragons (ADD&D), når de utformer sitt Star Wars rollespill.