Eirik Frøytlog, Adirekta

Annonse


Spar titusener på boligsalg

Eirik Frøytlog, Adirekta

På nettstedet Adirekta får du nyttige tips om kjøp og salg av bolig, og du velger selv om du ønsker å bruke et mellomledd.

Dersom du trenger meglerstøtte, kan du få det langt billigere enn hos andre norske meglerhus.

– Vi tilbyr alt man har behov for når man skal selge sin bolig, og våre fastpriser ligger langt under hva det koster å selge en bolig i dag, sier daglig leder i Adirekta Norge, Eirik Werner Frøytlog, til ITavisen.no.

Annonse


Opprinnelig svensk

I Sverige har tjenesten eksistert i over tre år og har hatt en jevn økning i antall brukere. I ukene fremover skal tjenesten lanseres her hjemme, og til høsten starter selskapet med markedsføring av tjenesten.

– Vi ønsker å være en markedsplass for boliger på nett, og i tillegg tilbyr vi meglertjenester, sier Frøytlog. Også meglerhus har muligheten til å vise frem sine annonser på markedsplassen, men Frøytlog innrømmer at det ikke vil bli så lett.

Tre løsninger

De som vil selge bolig gjennom Adirekta, kan velge mellom tre løsninger:

1. Gratisversjonen
Det er mulig å annonsere boligen din gratis, både hvis du vil selge selv, eller om du vil benytte en annen megler til salget. Dersom du er på boligjakt kan du legge inn en kjøpsannonse, og får automatisk tilgang til alle salgsobjektene som er i samsvar med ønskene.

2. 4.900 kroner pakken
Til 4.900 kroner får du en såkalt avtalepakke, der du fremdeles nyter godt av gratis annonsering, mens du får hjelp til den skriftelige kontrakten. Det innebærer tinglysing, transport av dokumenter, oppgjøret og telefonsupport. Det du må ordne på egen hånd er visning og budrunde.

Adirekta kan hjelpe deg å finne en takstmann, men han må betales i tillegg.

3. 12.900 kroner pakken
For 12.900 kroner får du samme service som hos hvilken som helst annen megler. Den eneste forskjellen er at meglerne ikke kommer på selve visningen. Du får takst, prspekter og alt annet du trenger for å gjennomføre visningen. Det er ikke snakk om økende provisjon jo høyere pris du får for boligen.

Norske eiere

I Sverige kom Speed Ventures inn på eiersiden ved nyttår og fikk oppsving på tjenesten. Det norske Adirekte er et datterselskap og A-pressen og inkubatorvirksomheten The Growth Factory har spyttet inn 6,8 millioner kroner i tjenesten.

Adirekta ser på de nye eierne som en mulighet til å delvis nå ut via A-pressens distribusjonskanaler.

Frøytlog påpeker at de er et alternativ til de tradisjonelle eiendomsmeglerne, men at de nødvendigvis ikke vil være så populære blant dem.

Selger du en bolig gjennom de tradisjonelle meglerne må du betale en provisjon på 2,5 prosent. Dersom boligen går for 2 millioner kroner, betaler du 50.000 i provisjon. Men selskapet har selvsagt planer om å tjene penger på sitt netteventyr.

– De som annonserer hos Adirekta gir sitt samtykke til at vi kan formidle relevante og gode tilbud til dem fra f.eks banker, forsikringsselskaper og telekom leverandører, sier Frøytlog.

– For denne formidlingen mottar vi et lite beløp fra våre partnere som dekker kostnadene ved selve annonseringen. Selger og kjøper avgjøre selv om de ønsker å benytte seg av disse tilbudene eller ikke, forteller han.

Annonse


Annonse


Annonse