Penger pil opp

Annonse


Opptur for Telecomputing

Penger pil opp

29. juni ble ASP-selskapet Telecomputing børsintrodusert etter en turbulent periode i gråmarkedet. Kursen nådde i gråmarkedet et høydepunkt på 400 kroner, men blant annet etter å ha tapt en viktig kontrakt i USA, raste aksjen.

Første handledag endte aksjen på 66,50 kroner, mens den etter det har ligget svært lavt, og vært nede i 44 kroner. Mandag endte kursen på 56,50 kroner, med ytterligere en svak oppgang utover tirsdag formiddag.

Amerikanere positive til ASP

Gårsdagens lille opptur skyldtes ikke noe utspill fra Telecomputing, men kan forklares med strømninger i det internasjonale markedet. Fredag ble ASP-selskapet Corio tatt opp til notering på Nasdaq-børsen i USA.

Annonse


Corio fikk en meget god mottakelse, og avsluttet første børsdag rundt 40 prosent høyere enn emisjonskursen. I motsetning til norske meklere er de amerikanske svært positive til ASP-markedet, og tror at ASP snart vil ta av.

Meglerhuset Bear Stearns er blant dem som tror ASP-markedet vil ta av. De har foretatt en analyse av de ulike aktørene i det amerikanske markedet, der i blant Telecomputing. Selskapet skårer her bra på applikasjonsbredde men dårlig på bransjekunnskap, skriver Dagens Næringsliv.

En av Telecomputings konkurrenter, Futurelink, blir spådd en kursoppgang på 150 prosent.

For lite opptatt av salg

Analytiker Stig Heggtveit, er blant dem som har vært negativ til Telecomputing-aksjen. Han mener selskapet er for lite konsentrert om markedsføring og salg, og for opptatt av å snakke om teknologi og alliansepartnere.

Av ham blir aksjen karakterisert som en spekulativ. Det skal lite til før det gir markant utslag på kursen, samtidig som det er mange som er interessert i å få opp kursnivået.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse