Annonse


Nokia 6210 gir deg raskere wap

(På grunn av feilaktig innhold har denne saken blitt korrigert 27/07/2000)

Ny maskin- og programvare i Nokia 6210 gjør at wap håndteres på en mer effektiv måte.

Dual-band og wap begynner å bli selvfølgeligheter nå til dags, også på Nokia 6210. Foruten å være tynn og lekker, og tilgjengelig i tre forskjellig farger, vil denne modellen også bli den første telefonen i Norge til å tilby HSCSD (High Speed Circuit Switched Data).

Annonse


HSCSD gir opptil en tredobling av hastigheten på dagens GSM-data, avhengig av hvor stor trafikken er på nettet.

HSCSD og GPRS side om side

Mens NetCom har valgt å ikke støtte HSCSD i sitt nett, og i stedet satse på GPRS, mener Telenor det er god grunn til å tilby begge teknologiene. Nokia 6210 (sort)

– HSCSD passer perfekt sammen med GPRS. Når du gjør små, kjappe overføringer er GPRS ypperlig, mens HSCSD er glimrende til større filer og tyngre transaksjoner, sier informasjonskonsulent Esben Tuman Johnsen i Telenor Mobil.

Selv om det hittil bare er PC-kort som har tatt i bruk teknologien, har Telenor allerede hatt HSCSD oppe en god stund.

HSCSD koster mer

Nå vil riktignok minuttprisen bli dyrere med HSCSD, da du faktisk må betale for den ekstra hastigheten. Telenor tar seg nemlig dobbelt så mye betalt for en HSCSD-samtale som et vanlig GSM-minutt.

Denne prisen er uavhengig av hvor rask oppkobling du faktisk har. Dette vil si at prisen blir den samme, uansett om du opplever dobbel eller tre ganger så rask dataoverføring.

Pris som 6150

Nokia 62210 er lovet i tredje kvartal i år, det vil si innen September. Telefonen vil havne på samme prisnivå som 6150, som i dag selges for rundt tre tusen kroner, opplyser Nokia til Wapland.no

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse