Freeman

Annonse


Forbyr bilder på nett fra OL

FreemanIOC har ikke hatt tid til å tilpasse regelverket til den nye teknikken. Derfor har de nå meddelt, at IOC at de forbyr bevegelige bilder fra arenaer eller andre olympiske områder på Internett.

I tillegg til at deltakerne ikke får skrive dagbøker på nett, kan de heller ikke chatte eller rapportere for mediene under konkurransedagene, skriver Svenska Dagbladet.

Foreldet regel forbyr hjemmesider

En gammel og noe foreldet regel, forbyr deltakerne å medvirke i journalistiske oppdrag, og dette medfører at idrettsstjernenes medvirkning på nett stoppes, fordi IOC tolker en hjemmeside som journalistikk.

For mange utøvere kommer det som en stor overraskelse at det ikke tillates å skrive dagbøker på nett. Den svenske lengdehopperen Erica Johansson, er blant dem som må legge hjemmesiden sin død under lekene.

Annonse


Det råder også uenighet om den offisielle hjemmesiden. O.L-arrangørene har en nettjeneste sammen med hovedsponsor IBM, samtidig som den australske olympiske komité har lansert en side med fjernsynsselskapet Channel 7. Trolig er det kun den offisielle som vil være lovlig.

I disputt med CNN

CNN har ytret ønske om at de ønsker å sette opp internettkameraer, som skal følge aktiviteten utenfor arenaene. IOC ønsker å forby fjernsynskanalen å gjøre dette, og har innledet en juridisk prosess mot kanalen.

IOC tror at de skal rekke å bli en del av den nye teknikken til lekene i Athen 2004. Man antar at de innen den tid har trukket opp retningslinjer omkring publisering på Internett.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse