Deutschetelekomnedpil

Annonse


Overpris for innpass i USA

Deutschetelekomnedpil

Deutsche Telekom skal betale summen på 54 milliarder dollar (472 milliarder kroner) med en kombinasjon av aksjer, rene penger og overtagelse av gjeld, melder nyhetsbyrået Bloomberg.

VoiceStreams aksjonærer vil motta 30 dollar (267 kroner) og 3,5 aksjer i Deutsche Telekom for hver aksje de eier, i tillegg overtar det tyske selskapet VoiceStreams gjeld på tre milliarder dollar (26,7 milliarder kroner).

Kan dra ut

VoiceStreams styre og ledelse har sagt et tentativt “ja” til budet fra tyskerne, og ifølge Wall Street Journal skal de to forhandlingsdelegasjonene ha arbeidet helgen gjennom for å utarbeide detaljene i avtalen.

Annonse
En eventuell avtale kan bli klar allerede denne uken, men forhandlingene kan også trekke ut, ifølge Bloomberg.

Vil inn i USA

Hvis oppkjøpet blir gjennomført vil Deutsche Telekom gå over i historien som et av de europeiske selskapene som har betalt mest for å skaffe seg et fotfeste i det amerikanske markedet.

En rekke av Deutsche Telekoms aksjonærer mener prisen er for høy. Selskapets aksjekurs falt fredag for tredje dag på rad. I de europeiske markedene er kursen nede i 55,20 euro, etter et samlet kursfall på 9,5 prosent i løpet av de tre siste dagene i forrige uke.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse