NetCom AB

Annonse


Børspause i Kinnevik-gruppen

NetCom AB

En halv time før den svenske børsåpningen kom meldingen om at det innføres børspause i Kinnevik, NetCom AB og SEC. Alle tre selskapene kontrolleres av sfæren rundt finansbaronen Jan Stenbeck.

SEC tok for et år tilbake kontrollen over Kinneviks-gruppens teleaktiviteter, og eier i dag aksjene i svenske NetCom AB.

Spekulasjonene går nå om børspausen, som selv var ønsket av de tre selskapene. Mye kan tyde på at selskapene skal rokkere ved eierskap, enten ved kjøp eller salg.

Annonse


NetCom interressant for Tormod

Nettavisen spekulerer i om Telenor nå vil kjøpe NetCom AB. Tormod Hermansens problem er at selskapet har en verdi på 67 milliarder kroner, og han har en begrenset sum å handle for.

En annen aktuell kjøper kan være TeleDanmark, som tapte kampen om norske NetCom. De står nå uten virksomhet i den øvre delen av Norden.

Den svenske finansavisen Dagens Industri stiller spørsmål om SEC og NetCom nå skal slås sammen til ett selskap, og at dette er grunnen til børspausen. De eneste som skiller de to selskapene er at SEC ikke har noen infrastruktur.

Ytterligere informasjon er ventet i forbindelse med en pressekonferanse som holdes i løpet av dagen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse