Hopp til navigasjon Hopp til innhold

LetsBuyIt.com hesblesende mot børs

Fredag går LetsBuyIt.com på tyske Neuer Market-børsen. Så sent som i forrige uke måtte imidlertid nettbutikken halvere kursen for å tiltrekke investorene. Etter tredje noteringsforsøk er svenskene i gang.

Letsbuyitmaur

To ganger tidligere har børsnoteringen av svenske LetsBuyIt.com blitt utsatt. Investorene viste minimal med interesse for nettbutikken, og det var også på hengende håret denne gangen.

Måtte fulltegnes

For å bli børsnotert var selskapet avhengig av en fulltegnet emisjon, fordi den tyske børsen krever at minst to prosent av aksjene må være tegnet av andre enn de opprinnelige eierne.

Hadde det ikke vært for at gårsdagens kapitalutvidelse ble fulltegnet, ville ikke nettbutikken ha blitt sluppet til på Frankfurt-børsen.

Hjulene i gang

Kursen på 3,5 euro gir rundt 500 millioner kroner i selskapets kasse, som gir selskapet mulighet til å holde hjulene i gang en god stund.

Informasjonsdirektør i LetsBuyIt.com, Rune Kibsgaard Sjøhelle bekrefter, til Dagens Næringsliv, at 90 prosent av aksjonærene er institusjonelle investorer, som nå har bundet seg i et halvt år.