Linuxmiljø

Annonse


IBM bruker 1,8 milliarder på Linux

Linuxmiljø

I løpet av en fire års periode skal IBM bruke 200 millioner dollar (1,8 milliarder kroner) på ulike Linux-prosjekter i Europa. I tillegg til å bygge Linux-sentre skal selskapet inngå en rekke allianser med ulike Linux-partnere, og ansette 600 Linux-spesialister, opplyser selskapet i en pressemelding.

Støtter uavhengige

Sentrene skal i første rekke støtte opp om uavhengige programselskaper, og bidra å gi deres applikasjoner en posisjon i markedet.

– Etter hvert som kunder og partnere anerkjenner Linux’ økende betydning som operativsystemet innen e-business, er det en enorm etterspørsel etter ferdige Linux-applikasjoner, sier General Manager Mike Lawrie i IBM EMEA, i en kommentar.

Annonse
IBM har allerede inngått en avtale med LOGIX, som skal selge Linux på IBM-systemer.

SuSE Linux AG, som er en verdens største Linux-distributører, har også inngått en avtale med IBM. SuSE vil jobbe med IBM for å gjøre Linux tilgjengelig på alle IBM-servere.

Linux-sentrene vil særlig hjelpe selskaper med å kode og designe applikasjonene, slik at de blir nyttige for e-business.

Gode kvartalstall

Annonseringen om den nye satsningen, kom samme dag som IBM kunne vise frem overraskende gode kvartalstall. Resultatet gikk opp 15 prosent i forhold til første kvartal. Veksten skyldtes sterkt vekst i salget av programvare for databaser og internettservere.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse