Annonse


Her ser du den nye Palm m100

Den nye PDA-en, som har gått bort fra Palms tradisjon med romersk numerering, har fått produktbetegnelsen m100.

Billig-PDA

m100 er planlagt sluppet i august og vil bli den billigste Palm-en hittil når prisen havner på 149 dollar, i overkant av 1300 kroner. Palm m100 (deksler)

Foruten å være noe rundere i formen, vil det være mulighet for å bytte ut dekslene på lommemaskinen. Det er også lagt inn små vinduer i ”flip”-omslaget som viser tid, dato og påminnelser, skriver ZDNet..

Annonse
Liten skjerm

Av en eller annen grunn skal skjermen på m100 visstnok være bare tre fjerdedeler av størrelsen på skjermen til Palm V, til tross for at modellene totalt sett vil være omlag like store.

I stedet for en HotSync Cradle følger en synkroniseringskabel med. MP3-spiller, digitalkamera og modem som kan kobles på enheten skal være under utvikling av andre produsenter.

Likevel ser det ikke ut til at Palms annonserte ekspansjonsteknologi, SD (Secure Digital), er bygd inn i m100. SD ventes ikke ferdig utviklet før mot slutten av året.

Palm VIIx

Palm VII får også en oppgradering til VIIx, hvor blant annet RAM-minnet økes fra 2 til 8MB, og vil ha innebugde nettprogrammer som kommuniserer med tjenester som Yahoo!, Tickemaster, Buy.com og Amazon.

Prisen på Palm VIIx vil i USA bli 449 dollar (3.999 kroner), hvis ZDNets kilder har sitt på det tørre.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse