Annonse


CDNow kjøpt opp av tyskere

Bertelsmann gir tre dollar (26,72 kroner) per CDNow-aksje i henhold til en kjøpsavtale som ble kunngjort torsdag. Dette priser CDNow til 117 millioner dollar (1,04 milliarder kroner). Avtalen er enstemmig vedtatt i CDNows styre og trer i kraft i løpet av høsten.

Musikkbutikken blir en del av Bertelsmanns e-handel, men beholder navnet og de ansatte i ledelsen, skriver Financial Times.

Tom kasse

CDNow har vært på utikk etter en kjøper siden mars, da det ble klart at selskapets kasse ville gå tom i september.

Bertelsmann overtar CDNows gjeld på rundt 350 millioner kroner og gir musikkforhandleren nærmere 400 millioner til å nedbetale lån og dekke driftskostnadene frem til avtalen er formelt i boks til høsten.

Grunnleggene Jason Olim and Matthew Olim godkjenner avtalen og selger også andeler i selskapet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse