Annonse


Live kamera på wap

Dette er min nominasjon til verdens mest ubrukelige tjeneste utviklet for det mobile Internett, hittil i hvert fall. Det er en simpel ide, basert på webcam, som du finner både her og der på nettet: en wap-side som viser live bilder fra et digitalt kamera.

Grå tåke

WAPcam kringkaster bilder fra kontoret til Espen Lyngaas, IT konsulent i det norske shipping-selskapet Colorline, som også fungerer som host for wapsiden.

Espen arbeider i en konstant grå tåke. Kvaliteten på bilden er veldig primitiv, nesten sort-hvitt, naturligvis, og til tross for at de oppdateres jevnlig etter et par sekunder er det nesten umulig å se hva bildene forestiller i det hele tatt. Men det virker i det minste.

Annonse


Gjennom en spesiell innredning hengte Espen et kosedyr opp foran wap-kameraet, og ved å se på WAPcam på sin telefon var vår reporter faktisk i stand til å gjøre en positiv identifikasjon på Max Mekker i Sesam Stasjon.

Spinoff

Espen satte opp sitt WAPcam i April, mens han jobbet på et annet prosjekt med norske myndigheter. Man var nemlig ute etter å gjøre bilder fra trafikken tilgjengelig på nett, slik at folk kunne gå inn og se hvor mye trafikk det var der ute. Espens ide var å sende disse bildene til wap-telefoner, hvor de kunne være mer nyttige for bilistene.

– Men bildekvaliteten var skikkelig dårlig, så vi kunne ikke bruke det til noe, sier Espen.

Men han satt opp kameraet i kontoret sitt, så og si bombesikker på å være den som leverer verdens første 24-timers live WAPcam. Nå mottar han nesten hundre tusen treff hver måned.

– Det var bare en gimmick. Jeg satte dette opp fordi alle sa du ikke kunne gjøre noe med wap, og det er jo bare sprøyt. Du kan gjøre stort sett hva du vil, sier Espen til Wapland.

Besøk Espen og hans WAPcam på wap.colorline.no/

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse