Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ingen jobber for webkonsulenter

Mens nettbedriftene kutter kostnader og sparker ansatte, opplever de tidligere så ettertraktede internettspesialistene problemer i arbeidsmarkedet.

I gamle dager, det vil si før IT-raset på børsene, sjonglerte nettkyndige ansatte med høyt gasjerte jobbtilbud. Men resultatkrav fra investorene og tørken i aksjemarkedet har gjort situasjonen tøffere.

Spesielt på USAs østkyst rapporteres det om smalhans i arbeidsmarkedet. Bedriftene fokuserer på kostnadskutt, og ønsker ikke utvidelser i staben.

– Internett-bedriftene forsøker å overleve. Og satser alt på å nå budsjettene, sier Jennifer Flynn fra det San Francisco-baserte hodejegerfirmaet Russell Reynolds Associates. Hun ramser opp eksempler på dyktige webkonsulenter som har brukt ett halvår på å finne nye jobber.

Lyspunkter

Rekrutteringsbyråene melder at det fortsatt er behov for programmere og erfarne ledere, mens etterspørselen etter innholdsprodusenter og nettmarkedsførere faller, skriver avisen.

Det finnes likevel håp i sikte for oppsagte nettspesialister. 75 prosent av nystartede amerikanske nettfirmaer planlegger å fete seg de neste 12 til 18 månedene, ifølge en studie nylig utført av EmployeeMatters.