Arnt Sommerlund

Annonse


Demonstrerer for DVD-Jon

Arnt Sommerlund

Jon Johansen er i New York sammen med sin far og har fulgt deler av rettsaken, som åtte filmselskaper, med Universal, MGM og Time Warner i spissen, har anlagt mot Eric Corley.TenåringsidolSelskapene anklager Corleys 2600 Magazine for spredning av koden Decode Content Scrambling System (DeCSS), som Jon Johansen har vært med på å utvikle.

Ifølge nettmagasinet Wired er Jon Johansen det nærmeste hackermiljøet har kommet et tenåringsidol. Demonstrantene på gaten utenfor rettslokalet bruker Jon Johansen som symbol for sin protest mot filmselskapene.

Plakatene viser et stort sort-hvitt bilde av Jon Johansen, sammen med nettadressen www.opendvd.org.

Annonse


Skal vitne

Jon Johansen har sagt seg villig til å vitne i rettsaken. Filmselskapenes advokater har protestert mot at Johansen inntar vitneboksen, men ifølge Wired har dommer Lewis Kaplan akseptert at Johansen vitner, gitt at hans skriftlige vitneerklæring gjøres tilgjengelig for filmselskapenes advokater.

Da filmselskapene anla saken i januar i år ble Jon Johansen avhørt av norske Økokrim.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse