Media Player 7 (skin)

Annonse


Last ned Windows Media Player 7

Media Player 7 (skin)

Du finner nye Windows Media Player 7 som en 9,5 MB fil hos www.microsoft.com/windows/windowsmedia/en/download/PlayerV7.asp.

Windows Media Player 7 finnes i flere språkversjoner, men foreløpig ikke på norsk.

Brenner CD-er

Windows Media Player 7 håndterer og organiserer en rekke lyd- og videoformater. Den integrerte løsningen kan både spille og ta opp musikk, i likhet med konkurrenten MusicMatch Jukebox.

Annonse
Windows Media Player 7 vil kun rippe CD-er til lydformatet Windows Media Audio (WMA), men kan brenne plater i både MP3-, WMA- og vanlig CD-format.

Mediespilleren støtter Microsofts nye kodek for streaming video, – Windows Media Video (WMV).

Platebransjen begeistret

Microsoft har fått plateselskapet EMI Music til å delta i lanseringen. EMI har klargjort 96 plater og en rekke singler i WMA-format for prøvelytting, nedlasting og nettkjøp.

WMA-formatet leverer lyd med CD-kvalitet, kan komprimere dobbelt så kraftig som MP3 og har dessuten kopieringsbeskyttelse. For plateselskapene innbærer det at de får kontroll med piratkopieringen, og kan selge musikk via nettet.

Vil WMA kvele MP3?

MP3 får nok sterk konkurranse fra WMA, spesielt når Windows ME kommer i september med Media Player integrert i operativsystemet.

MusicMatch Jukebox, Nullsoft Winamp, Sonic Siren, og den nye MP3-spilleren Rio 600 støtter også WMA.

Microsoft ønsker kontroll med musikkmarkedet. Spørsmålet er om ikke brukere fortsatt vil foretrekke MP3. Suksessen til MP3 (og Napster) skyldes jo nettopp mangelen på kopieringsbeskyttelse.

Sterke kort på hånden

Men Microsoft har sterke kort på hånden. Microsofts jukeboks er gratis, mens du må betale for å laste ned »proffversjonene» av de andre jukeboksene. Dessuten foregår kodingen i WMA mye raskere enn i MP3.

Windows Media Player 7 leveres med en rekke skins og visualiseringer (dansende mønstre til musikken), og har forbedrede funksjoner for filoverføring.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse