Carl-Gustav

Annonse


Konge på børsen

Carl-Gustav

Også kjendiser som Leif Hagen og Gunde Svan har sikret seg aksjer i teleselskapet.

Skuffet over utvikling

Svenskenes folkeaksje nummer en, Telia, vakte stor interesse ved børsintroduksjonen den 13. juni i år, og tirsdag ble det offentliggjort hvilken privatpersoner og organisasjoner som har sikret seg aksjene.

Via ulike stiftelser sikret kong Carl Gustav seg aksjer for nærmere 12 millioner kroner. Hans barn har også blitt innehavere av 1000 aksjer hver.

Annonse
– Vi ønsket å være med på introduksjonen. Men det er klart av utviklingen kunne vært bedre, uttaler Bent Telland, ansvarlig for kungens finanser, til Aftonbladet. Kungen eier ikke bare aksjer i Telia, men har spredt sine aktiva i en rekke ulike selskaper.

Også arbeiderbevegelsen har sikret seg en god del av Telia-aksjene, så vel som ulike kommuner og len.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse