Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Kark vil ta NetCom av børsen

Telia ønsker å fjerne NetCom fra Oslo Børs. Dette er lite gunstig for den andre eieren, TeleDanmark. Dersom selskapet ikke er børsnotert, vil danskene få minimal kontroll og innsikt i NetCom.

Telia AB

Striden mellom Telia og TeleDanmark om mobiloperatøren NetCom fortsetter. Danskene har gitt klart uttrykk for at de ønsker samarbeid, mens Telia-sjef Jan Åke Kark har gitt klare signaler om at han ønsker danskene ut av selskapet.

– Ingen grunn til å være på børs

I disse dager sender Kark ut et prospekt til aksjonærene i NetCom, i forbindelse med budet som er lagt på NetCom. Der opplyser Telia at selskapet vil søke om å ta NetCom av børsen.

– Det er ingen grunn til å være på børsen når det ikke skjer noen handel i aksjen, sier pressesjef Lars Billstrøm i Telia, til Dagens Næringsliv.

Maksimalt fire prosent av aksjene i NetCom er tilgjengelig for handel på børsen, nå som Telia kontrollerer 56 prosent av aksjene og TeleDanmark 40 prosent.

Må ha to tredjedels flertall

Men for å få fjernet NetCom av børsen, må Telia få to tredjedels flertall på NetComs generalforsamling, for i det hele tatt å søke om stryking. Det kan de ikke få uten at TeleDanmark også går inn for å ta NetCom av børsen.

Et annen mulig redning for Telia, kan være at styret i Oslo Børs på eget initiativ fjerner NetCom fra børsen. Svært liten omsetning i en aksje gjøre den nemlig lite egnet for notering.

Men mye kan tyde på at danskene velger å selge sine aksjer i NetCom. De vil aldri kunne få gjennomslag for sine forslag alene, og får heller ingen plass i styret uten Telias velsignelse.