Telia AB

Annonse


Kark vil ta NetCom av børsen

Telia AB

Striden mellom Telia og TeleDanmark om mobiloperatøren NetCom fortsetter. Danskene har gitt klart uttrykk for at de ønsker samarbeid, mens Telia-sjef Jan Åke Kark har gitt klare signaler om at han ønsker danskene ut av selskapet.

– Ingen grunn til å være på børs

I disse dager sender Kark ut et prospekt til aksjonærene i NetCom, i forbindelse med budet som er lagt på NetCom. Der opplyser Telia at selskapet vil søke om å ta NetCom av børsen.

– Det er ingen grunn til å være på børsen når det ikke skjer noen handel i aksjen, sier pressesjef Lars Billstrøm i Telia, til Dagens Næringsliv.

Annonse
Maksimalt fire prosent av aksjene i NetCom er tilgjengelig for handel på børsen, nå som Telia kontrollerer 56 prosent av aksjene og TeleDanmark 40 prosent.

Må ha to tredjedels flertall

Men for å få fjernet NetCom av børsen, må Telia få to tredjedels flertall på NetComs generalforsamling, for i det hele tatt å søke om stryking. Det kan de ikke få uten at TeleDanmark også går inn for å ta NetCom av børsen.

Et annen mulig redning for Telia, kan være at styret i Oslo Børs på eget initiativ fjerner NetCom fra børsen. Svært liten omsetning i en aksje gjøre den nemlig lite egnet for notering.

Men mye kan tyde på at danskene velger å selge sine aksjer i NetCom. De vil aldri kunne få gjennomslag for sine forslag alene, og får heller ingen plass i styret uten Telias velsignelse.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse