StarOffice

Annonse


Sun frigjør kildekoden

StarOffice

– Jeg kan bekrefte av Sun kommer til å frigi kildekoden, forteller Sven Skrivervik i Sun Norge, til ITavisen.no.

For noen dager siden ble det kjent at Sun har inngått en distribusjonsavtale for StarOffice med en rekke velkjente Linux-selskaper som Red Hat og Caldera. Nå følger de trenden i Linux-miljøene med å frigi kildekoden til sin programvare.

Ønsker økt tileggsutvikling

– Det er helt klart i planen å frigi kildekoden, men noen dato finnes ennå ikke. Grunnen til at selskapet velger denne strategien, er at vi ønsker økt aktivitet rundt tilleggsutviklingen av StarOffice, sier Skrivervik.

Annonse




Men det er mulig at kildekoden ikke blir frigitt før versjon 6.0 er ute på markedet. Skrivervik opplyser at versjon 6.0 vil inneholde en større omlegging av håndtering for språk, og at man ønsker å inkludere dette før man går ut å blir en del av »Open Source Movement».

Trolig under GPL

Trolig vil Sun utgi StarOffice under GPL (GNU General Public License), som av mange betraktes som den reneste av åpen kildekode-lisensene.

Å utgi StarOffice under GPL anses for å være et viktig skritt for Sun, ikke minst fordi selskapet nettopp har fridd til en mengde miljøer rundt GPL. Tidligere har selskapet argumentert med at Java ikke er modent for åpen kildekode i sin fulle form, og at den installerte basen av Java-applikasjoner ikke er stor nok.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse