Annonse


Multipalm: PDA-en som har alt

Multipalm er intet ringere enn en kombinert PDA og mobiltelefon, med et hav av tilleggsmuligheter, ikke minst kortplass for CompactFlash.

I tillegg til å kunne brukes som MP3-spiller, enten gjennom hodetelefoner eller med den innebygde høyttaleren, kommer Multipalm med en trådløs handsfree som kommuniserer ved hjelp av Bluetooth. Handsfree-enheten kan også brukes som en stylus, for å skrive på den trykkfølsomme skjermen.

Nytt operativsystem

Under en Java-konferanse i San Francisco viste Cyberbank frem herligheten. Den nye PDA-en kjører på det Java-sentrerte operativsystemet Teapot, ifølge ZDNet, utviklet av koreanske Aromasoft.

Annonse
Innebygd nettleser og e-postprogram hører med og det er naturligvis også lagt inn funksjonalitet for å sende SMS-meldinger.

Teknisk

Størrelsen er nesten som en bærbar CD-spiller, med målene 123x100x22, og veier 220g.

Prosessoren er en Intel StrongARM 199 Mhz RISC, og Multipalm leveres med 32 MD SDRAM og 16 MB RAM. Skjermen er 640 x 480, med 256 farger (64K også tilgjengelig), CCFL Backlight.

Kostbar fornøyelse

Det vites foreløpig ikke når Multipalm vil komme på markedet, men billig blir den i alle fall ikke, PDA-en som har alt. Prisantagelser ZDNet kommer med antyder mellom 6.000 og 7.000 kroner, noe som setter Multipalm i toppsjiktet blant de profesjonelle håndholdte datamaskinene.

Men med alt det ekstrautstyret, så vil den kanskje gjøre krav på en plass i toppsjiktet uansett.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse