Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Kjempegevinst på Birdstep

I fjor satset Jan Haudemann Andersen 22 millioner kroner på selskapet Birdstep Technology. I løpet av de siste åtte månedene har verdien på hans aksjer og opsjoner steget til hele 117 millioner.

Det var på slutten av fjoråret at Jan Haudemann Andersen, gjennom sitt investeringsselskap Datum, satset rundt 20 millioner kroner på det norske selskapet Birdstep Technology, skriver Finansavisen.

Etter dette satt Datum igjen med 1,8 millioner aksjer, og like mange opsjoner, i selskap. Åtte måneder senere sitter Datum igjen med en urealisert gevinst på hele 117 millioner kroner.

Kombinasjonen av lav inngangskurs (11 kroner) og en enorm kursøkning har ført til at Birdstep-investeringen er Datums klart største.

Mer enn Birdstep

Datum og Jan Haudemann Andersen har imidlertid tjent gode penger på mer enn Birdstep. Også en investering i Infostream har ført til at lommeboka har blitt en smule tykkere.

Ved årsskiftet hadde Datum 3 millioner aksjer i Infostream, til en bokført verdi av 7,5 millioner kroner. Franske Integra la i januar i år inn et bud på Infostream, som førte til at gevinsten for Datum lå på 75 millioner kroner.

Et kraftig fall av Integra-aksjen i etterkant har imidlertid ført til at gevinsten har blitt litt mindre. Men Haudemann Andersen har det nok greit allikevel han.