Hopp til navigasjon Hopp til innhold

R320s først med wap-sertifisering

Ericsson R320s er første produkt til å motta offisiell sertifisering fra WAP Forum. Flere telefoner, gatewayer og tjenester venter nå på godkjenning.

Wap Forum er en global standardiseringsgruppe med mer enn to hundre medlemmer, som inkluderer Ericsson, rivalene Nokia og Motorola, og andre selskaper involvert med trådløst Internett.

– Jeg er veldig oppglødd over å høre denne nyheten, sier WAP Forums adm. direktør Scott Goldman til Wapland.com.

Sertifiseringen er utført av en uavhengig tredjepart, britiske The Open Group, en samling grupper og konsortier som har utviklet tester som spesifikt måler wap-produkters kompatibilitet med wap-protokoll 1.1.

Sertifisert logo

Etter å ha mottatt sertifiseringen, har Ericsson og fremtidige mottakere tilgang til å bruke WAP Forums offisielle sertifiseringslogo.

– Dette vil bli WAP Forums godkjenningsstempel, og vi holder fortsatt på å gjøre klar logoen, sier Goldman.

Nyheten om den første sertifiseringen kom nemlig så tidlig at logoen fremdeles ikke er ferdig.

Selv etter å ha blitt sertifisert, må alle produktene årlig godkjennes på nytt og tilfeldig kunne sjekkes mot testkriteriene for å sikre at produktet fortsatt består kravene.

Blir varslet

– Når et produkt blir sertifisert eller avslått, tar WAP Forum kontakt med innsenderen, som så kan velge å holde denne informasjonen konfidensiell, sier Goldman, som forklarer at på denne måten kan man forhindre at konkurrenter får snusen i produkter før de har blitt lansert.

– WAP Forums sertifiseringsprogram sikrer forbrukerne topp kvalitet på wap-tjenester, sier strategisk produktsjef Thomas Carnehult i en melding fra Ericsson.

R320s er testvinner i den store mobiltesten utført av Wapland.nos søsterpublikasjon ITavisen.no.

Se ellers www.wapforum.com.