Annonse


Gigant-fusjon sprakk

Det amerikanske justisdepartementet har gått rettens vei for å hindre WorldComs kjøp av Sprint, og de to telekom-selskapene har trukket sin søknad til EU-kommisjonen etter meget bastant motstand fra kommisjonens toneangivende medlemmer.

Både amerikanske myndigheter og EU-kommisjonen begrunner sin motstand med at en fusjon mellom WorldCom og Sprint vil redusere konkurransen i telekom-sektoren.

Alternativet til å legge planene døde var i første omgang en rettsak mot amerikanske myndigheter. Saken ville kommet opp først i januar neste år, og en lang og kostbar rettsak var simpelten ikke et realistisk alternativ, sier Sprints toppsjef William Esrey til nyhetsbyrået Bloomberg.

Han understreker at selskapenes beslutning om å droppe fusjonen ikke på noen måte innebærer at de er enige i myndighetenes påstander om at sammenslutningen ville hindre konkurranse.

Annonse


Aksjekursene i begge selskaper har steget i det amerikanske markedet idag. En rekke analytikere regner med at både WorldCom og Sprint vil bli interessante oppkjøpskandidater når fusjonen er lagt på is.

Deutsche Telekom, France Telecom, spanske Telefonica og Japans Nippon Telegraph & Telephone Corp nevnes som mulige kjøpere av Sprint. Deutsche Telekom er også med i spekulasjonene rundt hva som skjer med WorldCom.

(Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse