Annonse


GE vokser på e-handel

Det 108 år gamle konglomeratet med virksomhet som spenner fra energiproduksjon og elektrisitetsforsyning til produksjon av flymotorer oppnådde et overskudd på 3,38 milliarder amerikanske dollar (29,4 milliarder kroner) annet kvartal i år.

Det representerer en kraftig oppgang fra 2,82 milliarder dollar (25,5 milliarder kroner) i første kvartal 1999.

Omsetningen steg fra 27,4 milliarder dollar (238,5 milliarder kroner) i vårmånedene i fjor til 32,9 milliarder dollar(286,4 milliarder kroner) i perioden april til og med juni i år.

Nett-resultater

GE har satset systematisk på å kutte kostnader ved bruk av Internett. Strategien har gitt en kraftig bedring av industrigigantens produktivitet, i følge BBC.

Annonse
– Våre transaksjonskostnader er redusert til en tiendedel av hva de var før vi tilpasset stadig større deler av vår virksomhet til Internett, sier nestleder i GEs styre, Dennis Dammermann til CNBC.

Kombinasjonen av en aggressiv global ekspansjon og økt produktivitet takket være e-business har gitt resultater også i aksjemarkedet. GE-kursen har steget mer enn 40 prosent i løpet av det siste året.

Konglomeratet står foran et omfattende skifte i ledelsen, etter at styreformann og toppsjef Jack Welch har meddelt at han vil trekke seg tilbake senere i år. Welch har ledet GE gjennom en 20-årig ekspansjonsperiode.

(Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse