Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Artister sammen mot MP3-pirater

Så mange som 70 artister har gått sammen om å skulle appellere til piratkopistenes samvittighet. Ved hjelp av helsides annonser i store aviser håper de å kunne snu utviklingen.

MP3-musikk

Det var med helsides annonser i de store amerikanske avisene New York Times, Los Angeles Times, USA Today, Wall Street Journal og Washington Post, at artistene tirsdag innledet sin kamp mot piratmusikken på Internett, melder Yahoo.com.

Spiller på samvittigheten din

Under slagordet »Hvis en sang betyr mye for deg, forestill deg hva den betyr for oss» (oversatt) står artister som Aimee Mann, Alanis Morissette, Barenaked Ladies, Christina Aguilera, og Faith Hill.

Sammen kaller de seg Artists Against Piracy (AAP) og startet sin kampanje samtidig som høringer i rettsaken mot MP3-programmet Napster begynte.

Går imot Napster

AAP har gitt sin støtte til Metallica og Dr. Dre i sine søksmål mot programmet Napster som gir brukere muligheten til å laste ned gratis musikk i form av det digitale formatet MP3.

Målet til de 70 artistene er å forsvare deres rettigheter til å bestemme hvordan musikken skal presenteres, distribueres og tilbys over Internett.