Annonse


Video av mobilklokke med WAP

Foreløpig har Motorola bare laget det de kaller en konseptmodell. Det betyr at det ikke er helt sikkert at selskapet vil lage og selge mobilklokka. Men stilig er den, og har uten tvil meget høy gadget faktor: Et must for teknofrelste gutter og jenter!?

NB! Vidoen er på 15 sekunder, og 1,37 MB (kan være tung å laste ned på vanlig telefonlinje). Får du ikke opp eller startet videoklippet, kan du laste den ned her på www.wapland.no/video/watchphone.mpg.

Internett mobilklokke

Motorola kaller den foreløpig for ”Internet WatchPhone”.

Klokka har innebygd mobiltelefon for GSM 900-båndet (1800 vil eventuelt komme senere). Batteritiden er kanskje ikke imponerende: 25 timer beredskapstid (standby) og 1 time taletid. Veksten er bare 67 gram, og den er 50 ccm stor.

Annonse
Batteriet sitter i klokkereimlåsen.

WAP-leser

Motorola har puttet en WAP-leser (fra Phone.com) i klokka. Wapland.no prøvde å wappe, og syntes faktisk ikke skjermen var så ille – tatt i betraktning den lille størrelsen. Skjermen viser opptil fire tekstlinjer, og har god kontrast.

Du kan enten føre en samtale vi et medfølgende håndfrisett, eller tale inn i ene enden av klokkereima der en mikrofon ligger og lytte andre enden av reima der en høyttaler ligger.

Telefonen kan også talestyres, og du kan legge inne hele 25 telefonnumre for taleoppringing fra klokka – (det har bare James Bond kunnet gjøre tidligere). Har du behov for opptak av beskjeder, har du tre minutter tilgjengelig for det.

Så kan vi ta med at det selvsagt også er infrarød dataoverføring til bærbare PCer og lommedatamaskiner. Har vi nevnt at den innebygde adresseboka kan synkroniseres med PCen?

Så gjenstår det bare å se om Motorola vil lansere en slik mobilklokke for salg.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse