Windows skin

Annonse


Microsoft hudfletter Apple

Windows skinDe fleste av oss kjenner «skins» fra MP3-programmene Winamp, MusicMatch, RealJukebox og Microsoft Media Player 7, eller fra nettleseren NeoPlanet. Skins forvandler grensesnittet til det ugjenkjennelige.

Skins er «hudpleieartikler» på linje med leppestift, rouge, øyenskygge og mascara! Hvem skjuler seg bak masken?

Web Forms lager skins

Under Microsoft Professional Developer Conference i Orlando i Florida, har Microsoft denne uken vist fram smakebiter på sine nye utviklingsverktøy for Microsoft.Net, og Whistler – etterfølgeren til Windows 2000.

Microsofts kommende .Net Framework og Visual Studio.Net inneholder teknologien Web Forms som utviklere kan benytte til å lage “skins”, forteller nyhetstjenesten ZDNet News. Det første Microsoft-produktet med skins er Microsoft Media Player 7 som blir integrert i det kommende Windows ME.

Annonse


PC med Mac-grensesnitt

Microsoft har ennå ikke bestemt seg for om de endelige versjonene av utviklingsverktøyene skal inneholde muligheten til å tilpasse Windows-grensesnittet med skins.
Hvis de gjør det, kan brukerne, bedrifter og PC-leverandører designe sine egne Windows-skrivebord.Derved kan en PC-bruker få maskinen til å likne en Mac med det nye Aqua-grensesnittet.

Apple var en pionér

Siden Apple Mac OS 8 fra 1997 har Appearance Manager gitt brukerne muligheter til å tilpasse operativsystemet med forskjellige grensesnitt eller temaer.
Arlo Rose som tidligere jobbet med utvikle grensesnitt hos Apple, har laget verktøyet Kaleidoskop (www.kaleidoscope.net) som styrer grensesnittet i Mac OS 8 og 9.

Aqua uten tilpassning

I sommer kommer den første betaen av Mac OS X med det elegante, nyeAqua-grensesnittet. Men i motsetning til Microsoft, ønsker Apple visstnok åbegrense mulighetene for tilpassninger, forteller ZDNet News.

Det nye Mac-operativsystemet skal være ferdig i begynnelsen av 2001.Hvis Microsoft gir utviklerne tilgang til “sminkeskrinet”, kan Windows snartforveksles med både Mac og Linux.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse