OL-telefon

Annonse


IOC vil stenge 1.800 nettsteder

OL-telefonIOC hevder at en rekke nettsteder forsøker å profitere på de olympiske leker gjennom å bruke navn som “Olympic”, “Olympics” og “Olympiad” i domenenavnet.

Selv domenenavn med feilstavelser som “2004Olimpics” er ifølge IOC ulovlige. Komiteen ønsker å stenge 1800 nettsteder som bruker slike navn.

Kravet er fremmet for en føderal amerikansk domstol. IOC, USAs olympiske komité og Salt Lake Citys OL-komité står sammen bak kravet, skriver nettavisen The Standard.

– Vi retter oss mot de som i uærlig hensikt benytter seg av Olympiske varemerker, sier advokaten som representer de olympiske organisasjonene.

Annonse
Kravet er fremmet for en amerikansk domstol fordi USA har svært strenge regler for bruk av registrerte varemerker i domener.

Ifølge loven kan en som innehar et registrert varemerke kreve at et nettsted stenges hvis det strider imot amerikansk varemerkelovgivning, uansett hvilket land nettstedet befinner seg i. De stevnede OL-nettstedene befinner seg i 56 forskjellige land.

IOC er kjent en meget streng holdning til bruk av sine varemerker. I 1996 tvang IOC et lite spisested i staten New York til å endre sitt navn fra Olympic Specialty Foods til Olympus Specialty Foods. Den amerikanske olympiske komité har også saksøkt butikker og klesprodusenter for misbruk av OL-ringene.

(Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse